OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Zapečený Pangasius

Recept na zapečený pangasius:

Suroviny: 500 g pangasia, 1 zakysaná smetana, 50g tvrdého sýru, pažitka nebo petrželka na posypání, šťáva z citrónu, sůl, olej, 50 g nivy, pórek, rajčata, koření na ryby, zelenina na ozdobení.

Postup – Jestliže před sebou máme zmraženého pangasia tak ho necháme mírně rozmrazit.

Pokapeme ho citrónovou šťávou,a necháme asi 40min. odležet. Sýry nastrouháme a smícháme se zakysanou smetanou. Je-li to moc husté, můžeme zředit s troškou mléka. Odleželého pangasia okořeníme a osolíme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme rybu spolu s nakrájeným pórkem na kolečka, po obou stranách.
Vše rozprostřeme do vymazané (olejem) zapékací mísy a zalijeme směsí zakysané smetany se sýry a na kolečka nakrájenými rajčaty.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200stupňů. Hotové posypeme pažitkou a ozdobíme zeleninou.