OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Toskánská parma

  • Porce: 4
  • Cena: Nákladnější
  • Typ přípravy: pečení
  • Doba přípravy: 75min.
  • Náročnost: Běžně náročné
  • Energetická hodnota: 9926 kJ

Suroviny:

1,5 kg ryba   4 ks rajčat   3 ks (stroužku) česneku   50 ml olivového oleje   1 lžíce petrželky   100 ml bílého vína   sůl, pepř, oregano

Příprava:

Česnek utřeme a rajčata nakrájíme na tenké plátky.

Do pekáče dáme vrstvu rajských, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.

Rybu (očištěnou a vykuchanou královskou či stříbrnou parmu nebo jinou podobnou rybu) osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem a vložíme petržel a plátky rajských. Položíme do pekáče na rajská a přikryjeme zbytkem plátků rajských. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Polijeme olivovým olejem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě při 150 stupních asi 40 minut. Při pečení občas podléváme šťávou.