OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Rybí plátky s pomerančem

 

Potřebujete: 800 g rybího filé, 1 cibuli, špetku zázvoru, 1 lžíci octa, 150 g bílého vína, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžičku moučkového cukru, 2 lžíce solamylu, šťávu z jednoho pomeranče, 5 lžic oleje, sůl

Postup: Plátky filé obalte v solamylu, zázvoru a soli a na rozpáleném oleji opečte dozlatova. V misce smíchejte ocet, cibuli, víno, sójovou omáčku, cukr a šťávu z pomeranče, promíchejte, nalijte na rybu a trochu osolte. Pod pokličkou duste asi tři minuty. Jako příloha se hodí rýže.