OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Mánkův kapr v listovém těstě

 

 

Potřebujeme:

1000 g filet z kapra
2000 g listového těsta
150 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
250 g žampionů
1 kuřecí játra
3 lžíce másla
1 cibule
1 vejce
sůl, pepř

Filety potřeme česnekem, posolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet. Pomleté žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle, dokud se ze směsi nestane hustá pasta, a necháme vychladnout.

Seříznutou břišní část ryby a kuřecí játra orestujeme na lžíci másla. Směs rozemeleme na paštiku. Na kus alobalu rozložíme plátky slaniny. Potřeme je pastou ze žampionů, uprostřed položíme jeden filet kůží nahoru, potřeme jej játrovou kaší a přikryjeme druhým filetem – kůží dolů. Pomocí alobalu přehneme slaninu přes celý povrch filetu a balíček pevně zabalíme. Vložíme na 10 minut do mrazáku, aby vše ztuhlo.

Mezitím si rozválíme listové těsto, na plát položíme filety a celé je obalíme těstem. Povrch potřeme rozšlehaným vejce a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 25 minut.