OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Filé v křenovém kabátku

 

Potřebujete: 1 kg filé, česnek, sůl, adžika, hladká mouka, olej na smažení. Na bešamel máslo, mléko, hladkou mouku, žloutky a strouhaný křen nebo pár lžiček krenexu. Na konec zapékání tvrdý strouhaný sýr.

Postup: 1 kg filé namočíme aspoň na hodinu do mléka (zmizí rybí pach - komu nevadí, proces máčení vynechá).
Osušené filé osolíme, očesnekujeme, posypeme kořením adžika, obalíme v hladké mouce a narychlo opečeme na rozpáleném oleji na pánvi. Dáme stranou.

Zatím si uděláme klasický bešamel: rozpustit máslo, hladkou mouku, umíchat kašičku, zalít mlékem (z toho namáčení, ale ne všecko, jen přilévat!) a rozvařit na hladkou řídkou kaši. Kaši osolíme, podle chuti přidáme STROUHANÝ KŘEN - min. 2 lžíce, palčivost se horkem při pečení ztratí - anebo krenex, můžou a nemusí být 2 žloutky, ale klasika velí je tam dát.

Do zapékací nádoby slejeme olej po opékání, naskládáme opečené filé a přelijeme omáčkou. Na závěr pečení dáme nahoru strouhaný sýr typu eidam, prostě nevýrazné chuti, Niva by to zabila. Nejlepší příloha jsou vařené brambory.
Přeju dobrou chuť.