OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Dalmatská rybí polévka

Pro 4 osoby

Doba přípravy – 40 minut

Suroviny- 700g libovolných ryb, cibule, 4 stroužky česneku, 6 rajčat, 150 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 3 bobkové listy, lžíce petrželky, 60 g rýže, pepř, sůl.

Recept na: Rybí polévka

Postup - Do hrnce vložíme očištěné ryby a na plátky pokrájenou cibuli, na hrubo pkrájený česnek, petrželku, bobkový list, sůl, pepř. Zalije vše litrem vody a přivedeme k varu.

Když se polévka začne vařit přilijeme víno a přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na plátky.

Vaříme dalších asi 20 minut.

Po té ryby vykostíme a maso z nich obereme  a pokrájíme ho na menší kousky.

Polévku přecedíme a do vývaru vložíme rýži, kterou v něm uvaříme do měkka.

Po změknutí rýže do polévky přidáme maso a krátce prohřejeme.

Na dochucení můžeme přidat trošku citrónové šťávy.

Na talíři zdobíme polévku petrželkou.