OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Suroviny

  • 2 krajíc toastový chléb
  • 100 g vlašské ořechy (jádra)
  • petrželová nať
  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 candát (bez kůže, filety)
  • 2 lžíce citrónová šťáva
  • 2 lžíce máslo

Postup přípravy

Toastový chléb nakrájíme na kostky a spolu s ořechy ho rozmixujeme. Petrželovou nať omyjeme, osušíme a několik lístků dáme stranou na pozdější ozobu. Zbytek najemno nasekáme. Promícháme chléb s ořechy, nasekanou nať a žloutky, osolíme a opepříme. Rybí filé omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na rozehřátém másle, vytáhneme z pánve a umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Přes filé rozetřeme ořechovo-bylinkovou směs a pečeme asi 10 minut v troubě při 220 °C. Podáváme s opečenými toasty a ozdobené petrželovou natí.

Doba přípravy: 35 minut